Groeigericht werken en begeleiding bij eet- en gewichtsproblemen.

Wil je leren hoe je als multidisciplinair CLB-team kunt bijdragen aan de nieuwe conventie obesitas bij kinderen en jongeren en in de conventie eetstoornissen? Wil je beter signalen van eet- en gewichtsproblemen inschatten en een begeleidingstraject opstarten? Begeleid je jongeren als CLB-medewerker en wil je jouw gespreksvoering en begeleiding versterken? Dan is deze verdiepingsvorming iets voor jou!

Na de basisvorming (of een vergelijkbare vorming) over opgroeiend en haperend eetgedrag, zet je tijdens de verdiepingsvorming het geleerde in de praktijk aan de hand van casussen. Je leert groeigericht werken bij jongeren, de ernst bij signalen van eet- en gewichtsproblemen inschatten en het begeleidingstraject opstarten. Dit doe je in de nieuwe context van de recent gestarte conventie obesitas bij kinderen en jongeren en van de conventie eetstoornissen.

Voor wie? 

Voor multidisciplinaire CLB-teams of CLB-medewerkers die zich willen versterken in de gespreksvoering en de begeleiding van jongeren met (vermoedelijke) signalen van eet- en/of gewichtsproblemen. Aan deelnemers wordt gevraagd om vooraf schriftelijk een casus in te brengen.

Waar en wanneer?

28 maart 2025 van 09u00 tot 16u00, 'Clemenspoort' in Gent.

Hoe inschrijven? 

Inschrijven kan online vanaf 1 september via de knop 'inschrijven' op deze vormingspagina.

Meer info? 

Voor meer details of specifieke vragen omtrent deze vorming kunt u contact opnemen met info@vwvj.be.

Share this