Herken, begrijp en leer slaapproblemen aanpakken bij schoolgaande kinderen dankzij wetenschappelijk onderbouwde handvatten.

Wil je leren hoe de slaap zich ontwikkelt en wat de impact is van slaap op de ontwikkeling van kinderen? Wil je weten wat de slaap beïnvloedt en hoe je ouders van jonge kinderen en jongeren kan adviseren om beter te slapen? Begeleid je schoolgaande kinderen als CLB-arts, CLB-verpleegkundige, huisarts, kinderarts, psycholoog, …? Dan is deze studiedag iets voor jou!

Slaap is onmisbaar gelinkt aan de ontwikkeling, het welzijn en de gezondheid van kinderen en jongeren. Dit wordt vaak eerst duidelijk als het slapen niet (meer) zo goed gaat. Het is een vaak voorkomende opvoedingsvraag. Ook jongeren brengen het onderwerp ter sprake tijdens een consult. Daarnaast verdient het ook de aandacht van hulpverleners naar aanleiding van andere hulpvragen.

Wij bieden een hands-on, praktijkgerichte, en wetenschappelijk onderbouwde studiedag rond het thema slaap die je met veel kennis en inspiratie in je klinische praktijk zal ondersteunen.

Voor wie?

CLB-artsen, CLB-verpleegkundigen, huisartsen, kinderartsen, psychologen, en andere hulpverleners die werken met schoolgaande kinderen.

Accreditering

De accreditering van de studiedag wordt aangevraagd.

Waar en wanneer?

Vrijdag 16 mei 2025 van 09u15 tot 16u00 uur. Locatie is eind augustus gekend.

Programma en sprekers: 

Het programma en de sprekers worden eind augustus bekend gemaakt.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan online vanaf 1 september via de knop 'inschrijven' op deze vormingspagina.

Meer info?

Voor meer details of specifieke vragen omtrent deze vorming kunt u contact opnemen met info@vwvj.be.

Share this